Tuesday, August 25, 2009

kereta ohw kereta....


Kereta owh kereta...sebenarnyer aku tak tau nk tulih per...kereta nih aku amik kat muadzam tempoh hari...nk try wat dav hill look tapi tak menjadi lah pulak..adoi ader sesaper leh ajar tak..huh komen ker aper lah yg patut bagi menaik taraf skill lu yg senipis putu piring.....huhuh

Monday, July 27, 2009

X-Mini II........Bukan Nk meNggOda Tp Nk berNIaga...


Korang nk tau ini lah SPeaker yang kecik2 cili padi.. Ianya bukan Speaker Dewan Undangan Negeri atau Dewan Parlimen..

Mini Speaker ni berkebolehan menghasilkan bunyi yang baik dan yang paling menarik ianya boleh dibawa kemana2 sahaja. Ini kerana saiz nyyer yang agak kecil sesuai dan amat selesa dimasukan kedalam poket seluar anda..


Kalau korang nk tempah boleh jer email kat aku ..atau kasi jer email korang.

Harga:- RM 130.00 seunit tak termasuk kos penghantaran(tgk tempat rr).


Thursday, July 23, 2009

Mari BerFikiRRrrrrrrrrrrrrrrr

ni ade 3 orang budak..nama diorang ali, abu n amad amad nak beli kasut.. harga kasut tu RM97.. die takde duit.. so die pinjam ngan abu n ali sorang RM50.. skang die ade RM100.. die pun beli kasut tu.. pastu bakinye ade lagi RM3 kan? dengan baki tu die bayar balik kat abu n ali sorang RM1.. RM50 yang die hutang ngan abu n ali tadi dah tinggal RM49 sorang kan? 49+49=98 kan? kat amad ade lagi RM1..So 98+1= 99.. Persoalannya Mana lagi RM1?.....

Tuesday, July 21, 2009

Spec 3D unTuk Di Sewa....

Spec 3D

Nama diberi spec Mata 3D...hihi..ini lah cretiviiti aku masa lapang jugak....nk tengok moviee 3D nyer pasal... Untuk makluman semua ,ianya belom di komersial kan lagi..sebab masih dibawah ujikaji lagi... Benda nih aku cipta dalam lingkungan jam 6 petang semalam (21/07/09) besama-sama rakan serumah aku En.Anuar..... Material nyer terdiri dari barangan terbuang seperti kotak..proses untuk membuat nya memakan masa beberapa minit sahaja bergantung kepada kecekapan individu tersebut. Fungsi alat ini adalah untuk melihat movie2 3D dengan lebih jelas..gabungan kertas berwarna hijau dan merah akan bertindak balas dengan warna yang dihasil kan oleh sesebuah filem akan menyebab kan filem yang kita tonton tampak lebih realistik...

*Kos untuk menghasilakan peralatan ini masih diperingkat perbincangan
Selamat mencuba kepada rakan2 yang ingin mengisi masa lapang anda.........

Trip PeMancINg TeGar..........


Antara ikan yang dapat ditawan


Ayahanda aku ngelat tol...pakai jaringg....


haha Ikan haruan......

Posing di teratak buruk .........

Hahhhhh...mancing..mancing ..mancing... trip nih dah lama dah tp baru nak upload..ni lah aktiviti kalau dah giant sgt nak memancing...lubuk kat ladang ayah aku yang sekangkang kera tu pon jadik...tak dapat mancing.... sauk...tak dapat sauk tahan jaring...yang banyak dapat ikan ayah aku r, sebab beliau tahan jaring kat hulu sungai ..adoi patut ikan tak makan umpan...yang paling manyak dapat maki aper lagi ikan rrr..hahaha...

Tapi yang besh dapat makan kat bahah pokok sawit yang merimbun..perghh perut lapar..dapat panggang ikan sungai lak tuh..perghhh....

Abis anak sedara aku semua ikut jadik pemancing tegar...

jumpa lagiiiiii....


Thursday, July 16, 2009

KePada SesaPer Yg BeLUm kawin..LAgu Ni UntukMU...

video


Ha...Ni lagu yang rasa diri beliau nak cari jodohh..cuba nyanyi depan makcik2 kat kampung..kompom time ader jer yang ofer...hahaha..adehh..maaf kepada yang terasa...hihi..adoi kejang perut aku menaip nih..rasa cam terkena....
CaRi JodOhhh!!!!

Tuesday, July 14, 2009

YB BerJiwa RakYat.......

YB main Takraw

YB main Takraw lagi


Warming UP Bola jaring

Penyokong Paling Setia..(teringat zaman muda2 r tuuuu)

YB bagi hadiah..

YUhuuuu ..baru-baru ni aku sempat menembak kat karnival sukan komuniti di felda keratong dua.. Mriah jugak karnival ini..Aku sempat joint men liga takraw time tuh..tapi dah tua2 nih sangkut kat peringkat kumpulan jerr..haha ..

Tapi Yang aku paling banggakan YB pun turun men takraw sekali..Dasat jugak YB men takraw...Ini yang kita nak YB sanggup turun padang tengok anak2 belia kita nih...

Banyak acara2 yang di anjurkan pada hari tersebut, seperti Bola jaring,bola tampar & sepak takraw..

Bagus2 lepas ni YB leh wat program lagi gempak untuk belia2 kita sekarang nih...